Gezellig en ontspannen sporten doe je bij Ponsen!

Wij staan klaar voor jou om jouw persoonlijke doelen te bereiken!

Staande rugscholing

Wat is rugscholing?

Heb je last van je rug? Erg vervelend en een veelvoorkomend probleem. Bewegen is dan extra belangrijk. Met rugscholing leer je op een veilige manier je rug te belasten en rugklachten in de toekomst te voorkomen.

Voor wie is rugscholing?

Rugscholing is voor iedereen, niet alleen bij rugklachten of blessures, maar ook voor het verbeteren van je houding. Door overbelasting kunnen klachten ontstaan. In sommige gevallen straalt de pijn zelfs door naar de benen. Deze klachten kunnen ervoor zorgen, dat je in het dagelijks leven een beperking ervaart. Zo kan lang zitten of staan behoorlijk pijn doen.

Gratis Proefles

Persoonlijke begeleiding
Individueel sportschema
Groepslessen
En meer...

Schrijf je direct in

Wat is de staande rugscholing

Bij de staande rugscholing ligt de focus op de juiste balans en coördinatie wat zorgt voor een actievere houding. De focus van de rugscholing ligt op het verbeteren van de houding van rug-, nek- en schouderspieren. Je leert op de juiste manier hoe je spieren aanspant en hoe je controle krijgt over je lichaam. Door de combinatie van kracht en coördinatie versterk je je lichaamshouding, wat een positief effect heeft op je dagelijks bewegen. 

Liever een kijkje nemen bij de liggende rugscholing? Klik hier om naar de liggende rugscholing te gaan.

Aanmelden of meer info over rugscholing?

Heb jij rugklachten en denk je dat rugscholing iets voor jou is? Meld je dan aan voor een proefles. Geen proefles nodig, maar liever lid van Ponsen hier kan jij je aanmelden voor een abonnement. Kijk voor het actuele lesoverzicht en -tijden in het lestijden overzicht.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op of vraag een van onze fitnessinstructeurs.

Gratis proefles

Tijdens de eerste kennismaking plannen wij ruim de tijd in om jou een persoonlijke proefles te geven en te kijken wij welke sportdoelen je wilt behalen.

Impressie

Staande rugscholing 3
Staande rugscholing 4