Gezellig en ontspannen sporten doe je bij Ponsen!

Wij staan klaar voor jou om jouw persoonlijke doelen te bereiken!

Yin Yoga

Wat is yin yoga?

Yin yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen. De houdingen worden voor langere tijd vastgehouden; drie tot vijf minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten.


Hoe werkt yin yoga?

Bij Yin yoga hoef je niet iets actiefs te doen om in een houding te komen. Juist door niets te doen, gebeurt er wat. Door je helemaal aan de houding over te geven, de zwaartekracht zijn werk te laten doen, zal je voelen dat er ruimte ontstaat. Letterlijk en figuurlijk!

1. Je laat de spierspanning in je lichaam los. Voor sommige mensen is het erg lastig om te leren ontspannen. Door middel van Yin Yoga, kun je de ontspanning bij verschillende delen van je lichaam toepassen.

 

2 Je leert jezelf te ontdekken terwijl je in een houding zit of ligt. Doordat je langer in een houding zit of ligt is het belangrijk dat je mentaal ook de concentratie kunt vinden. Je moet naast het fysieke, ook het mentale los kunnen laten.

 

3 Yin Yoga is gemakkelijk te volgen. Ook voor beginners is het een erg toegankelijke vorm van Yoga. Deze Yoga vorm is voor iedereen, met of zonder beperkingen, geschikt.

 

4 Yin Yoga zorgt ervoor dat je je lichaam versoepelt. Een kantoorbaan bijvoorbeeld vraagt vaak voor een langere periode dezelfde houding. Hierbij kan je lichaam verstijven en kunnen er klachten ontstaan. Yin Yoga compenseert de lange zithouding.


Gratis proefles

Persoonlijke begeleiding
Individueel sportschema
Groepslessen
En meer...

Schrijf je direct in

Aanmelden of meer informatie over yin yoga?

Overtuigd en zin om te beginnen met yin yoga? Meld je dan aan voor een proefles. Geen proefles nodig, maar liever lid van Ponsen hier kan jij je aanmelden voor een abonnement. Kijk voor het actuele lesoverzicht en -tijden in het lestijden overzicht.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op of vraag een van onze fitnessinstructeurs.


Gratis proefles

Tijdens de eerste kennismaking plannen wij ruim de tijd in om jou een persoonlijke proefles te geven en te kijken wij welke sportdoelen je wilt behalen.