Gezellig en ontspannen sporten doe je bij Ponsen!

Wij staan klaar voor jou om jouw persoonlijke doelen te bereiken!

Medische Fitness

Wat is medisch fitness?

Medisch fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een zeer ervaren instructeur met medische achtergrond. Waarbij het trainingsschema zodanig is opgesteld dat, ondanks uw beperkingen u toch kunt sporten. Ook kunt u medisch fitness zien als aanvulling op uw revalidatie na een blessure. Daarnaast is medisch fitness voor iedereen die op een verantwoorde manier, met begeleiding, wil fitnessen.

Wat is het doel?

Het doel van medisch fitness is door middel van training de conditie en belastbaarheid te vergroten, zowel totaal (algehele conditie) als lokaal (evt. klachtengebied/klachtenketen). Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen belasting (wat u met uw lichaam doet) en belastbaarheid (dat wat uw lichaam kan hebben).

Met als positief gevolg:

Afname van uw klachten
Een betere algehele conditie
Een stressbestendiger leven

Gratis Proefles

Persoonlijke begeleiding
Individueel sportschema
Groepslessen
En meer...

Schrijf je direct in

Voor wie is medische fitness?

Deze trainingen zijn bedoeld voor mensen die in een ongedwongen sfeer vanuit een medisch oogpunt hun totale en/of lokale conditie willen verbeteren. O.a. met onderstaande klachten:

Knieklachten en heupklachten
Rugklachten
Nek- en schouderklachten
Artrose en reumatische aandoeningen

Hoe werkt medisch fitness?

Voor de training heeft u eerst een gesprek met de instructeur en een daaraan gekoppelde meting. Hierna kan er een goede inschatting gemaakt worden van uw huidige lichamelijk functioneren en worden de trainingsdoelen in kaart gebracht. Aan de hand van de trainingsdoelen wordt het programma gemaakt aan de hand van uw wensen en behoeften.

De trainingen vinden plaats in kleine groepen van maximaal 6 personen. Bij de eerste training wordt u persoonlijk begeleid, daarna start u in de groep met de instructeur. In overleg met u wordt afgestemd hoeveel trainingen u nodig heeft. Wanneer u zich er comfortabel bij voelt, kunt u na verloop van tijd steeds meer zelfstandig gaan trainen aan de hand van een op maat gemaakt fitnessschema.

Aanmelden of meer info over medische fitness?

Herken jij je in bovenstaande klachten? Aanmelden voor medische fitness is zo gebeurd. Goed om te weten is dat er voorafgaand een intake en test plaatsvindt met een ervaren instructeur. Zo kunnen we achterhalen wat de beste weg is naar een mogelijk herstel voor jouw blessure of aandoening. Toch eerst meer informatie? Dan kunt u mailen naar info@ponsensport.nl of één van de trainers aanspreken.

Gratis proefles

Tijdens de eerste kennismaking plannen wij ruim de tijd in om jou een persoonlijke proefles te geven en te kijken wij welke sportdoelen je wilt behalen.