Gezellig en ontspannen sporten doe je bij Ponsen!

Wij staan klaar voor je om jouw persoonlijke doelen te bereiken!

Rugscholing

Op deze pagina leggen wij uit voor wie rugscholing geschikt is en wat het verschil tussen liggende en staande rugscholing is.


Liggende rugscholing

Bij liggende rugscholing ligt de nadruk op ontspanning en ademhaling. De oefeningen zijn gericht op het versoepelen van de rugspieren en het verminderen van eventuele pijnklachten.

Het doel van rugscholing in het algemeen is het verbeteren van de houding van de rug-, nek- en schouderspieren, waarbij je leert hoe je spieren op de juiste manier aanspant en controle krijgt over je lichaam. Liggende rugscholing richt zich daarnaast ook op het versterken en verbeteren van de bekkenbodemspieren, terwijl er ook aandacht wordt besteed aan ademhalingstechnieken. Je zult al snel resultaten merken en een verschil ervaren in je dagelijkse beweging dankzij de liggende rugscholing. Bovendien worden er meerdere keren per week sessies van 50 minuten aangeboden, waarbij extra aandacht wordt besteed aan de bilspieren, bovenrug en bekkenbodem.

Deze vorm van rugscholing is geschikt voor een breed publiek, ongeacht of er sprake is van lichamelijke klachten.


Staande rugscholing


Bij staande rugscholing ligt de focus op het vinden van de juiste balans, evenwicht en coördinatie, wat resulteert in een actievere houding.

Het doel van rugscholing in het algemeen is het verbeteren van de houding van de rug-, nek- en schouderspieren, waarbij je leert hoe je spieren op de juiste manier aanspant en controle krijgt over je lichaam. Daarnaast leer je bij staande rugscholing hoe je door middel van kracht en coördinatie een betere lichaamshouding aan kunt nemen; dit heeft een positief effect op je dagelijkse beweging.


Deze vorm van rugscholing is geschikt voor een breed publiek dat hun lichaamshouding wil verbeteren,

ongeacht of er sprake is van lichamelijke klachten.